collage_object

Om mig.

Jag heter Therese, är 40 år och bor med man och tre barn i Stockholm. Jag har en fil.kand i biomedicin samt en fil.mag i diagnostisk cytologi (Karolinska Institutet) och arbetar till vardags med cancerdiagnostik på ett privat sjukhus.

Våren 2009 insjuknade jag i en mycket ilsken reumatisk sjukdom (spondartrit/psoriasisartrit) vilket kom som en chock för mig och min familj. Till en början kom skoven några gånger per år men de sista två åren bestod i ett enda långt sådant med sjukskrivningar som följd. Med mina kunskaper om hur kroppen fungerar samt vad alla mediciner gör med min kropp tog det emot varje gång nya mediciner skulle provas. Jag ville helt enkelt inte att de skulle fungera och av någon anledning gjorde de inte det heller. 
Idag är jag tacksam för det då det ledde mig in på att hitta andra lösningar på min sjukdom. Framförallt kunde jag inte acceptera att ingen kunde svara på VARFÖR jag hade alla dessa inflammationer överallt utan bara ville lindra mina symptom. Orsaken var ju alltid kvar

Ingen undrade VARFÖR jag hade symptom, bara konstaterade ATT jag hade det.

Jag hittade mycket information om att använda mat som medicin, att problemen härstammade från tarmen och hur man inom funktionsmedicinen använder kost och livsstilsförändringar för att komma till orsaken till sina symptom.

Min kostresa började med paleo men det räckte inte fullt ut. Efter att ha kört GAPS i bara tre månader var jag helt symptomfri. Kunde knappt tro att det var sant. Är idag fortfarande symptom,- och medicinfri.
Läs mer om kosten här.
Jag utbildade mig till lic. Kostrådgivare så jag kunde hjälpa andra som var i min situation och dela med mig av det fantastiska jag lärt mig på resans gång.
Vill du läsa om hur jag arbetar kan du läsa här.

Idag kör jag en paleokost med inslag av GAPS. Lägger vikten på ren, näringstät, ekologisk mat. Exprimenterar fortfarande med vilka livsmedel jag kan reintroducera och jag har märkt, som många andra med reumatiska sjukdomar, att just nattskatteväxter (tomat, aubergine, chili, paprika) är problematiska. 

Jag hoppas jag kan bidra med information och inspiration så att du kan ta makten över din hälsa!