collage_object

hur jag arbetar.

Innan du kommer till mig får du ett hälsoformulär som du får fylla i hemma i lugn och ro. Detta ger mig en bild av dig och vilka problem du brottas med.
Jag har arbetat fram ett unikt program för att komma till botten med dina problem. Programmet utgår från fem T.

Programmets fem T:

Ta bort

Ta bort livsmedel som är kända för att trigga inflammationer som gluten, spannmål, vegetabiliska oljor, baljväxter och mejerier. Individuellt kanske även nattskatteväxter, kaffe, choklad, nötter och frön. 

Tillför
Efter en viss tids läkning kan vissa livsmedel återintroduceras. Även näringsrik läkande mat tillförs.

Tillskott
För att stödja en läkning och balansera eventuella näringsbrister kan vissa tillskott rekommenderas. Jag tror generellt att maten ska stå för den allra största delen av läkningen då alla viktiga näringsämnen tillförs i rätt balans.

Toxiner
De flesta kan behöva hjälp med det toxiska överskottet och det kan göras på flera sätt. Även stress ses som toxisk.

Tålamod
Jag är medveten om att i dagens samhälle kan det vara svårt med tålamod men kroppen gör vad den kan om den får rätt förutsättningar.  


Min filosofi är att tillsammans med kunden komma fram till vad som passar just dig. Man kan sätta skyhöga krav på sig själv men om man bara håller en kost i några dagar för att det blir för jobbigt, man vet inte vad man ska göra/äta, hur man ska komma vidare spelar det ingen roll hur länge eller mycket vi pratar. Det måste fungera i vardagen för att bli en hållbar livsstilsförändring. Du mår kanske bäst av att sätta upp delmål eller så är du en person som går "all in" och bara kör på. Det finns inget rätt eller fel. Att plåga sig själv och må dåligt över sina beslut eller val är inte heller bra i längden då den stressen i sig kan förvärra läget.
Det handlar inte om snabba lösningar utan om att vända ett läge så att kroppen börjar läka istället för att bryta ner sig. Det gäller att se även de små framstegen man gör och inte stirra sig blind på målet. Det handlar också om att lära känna sin kropp, vad som fungerar och som inte fungerar. Även om kosten har en stor betydelse inte göra ätandet eller matlagningen till ett nödvändigt ont utan se näringen den ger oss, glädjen att laga mat tillsammans och njutningen med alla våra sinnen. Du kommer garanterat lära dig en massa nya recept, råvaror, tillagningssätt och förhoppningsvis inspiration att utforska vidare matens betydelse för vår hälsa - både fysiska och mentala.