Snapseed

Det blev en förstasida i Aftonbladet. Fantastiskt roligt att kostens betydelse nu får allt större plats i samhället. Fick berättat för mig att intresset är enormt just nu och man kan ju spekulera vad det beror på.
 

Läs hela inlägget »

För några veckor sedan blev jag intervjuad av Kurera och här nedan kan ni läsa artikeln. 
 

Läs hela inlägget »

Nu har det gått ganska precis 5 år sedan jag hade mitt återbesök på reumatologen på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Jag visste inte då att det skulle bli mitt sista besök där.
 

Läs hela inlägget »

Det ger mig så mycket att kunna hjälpa andra.
Jessica kom till mig ganska nydiagnostiserad och hade precis det jag en gång också lidit av, ankyloserande spondylit. Med en beslutsamhet, vilja och stort intresse för kosten dröjde det inte länge innan Jessica var tillbaka till sitt gamla jag. Ni kan läsa hennes egna ord i en intervju i Veckans affärer här.

Läs hela inlägget »

Nu är det ett tag sedan jag blev intervjuad av tidningen Året Runt men likväl så viktigt. Jag har fått mycket feedback och kommentarer på artikeln. Det som verkligen betyder mycket för mig är när jag hör hur det inspirerar och peppar andra att själva försöka påverka sin situation. Att folk vill läsa om andra som gjort samma resa som de själva vill göra. Att se att det faktiskt går!
Så nu finns artikeln här att läsa igen eller för första gången.
Ta hand om er!

Läs hela inlägget »

För några veckor sedan blev jag intervjuad av reumatikerförbundets patienttidning, Reumatikervärlden. 
Den främsta anledningen till detta var för att jag ville visa och inspirera andra att det faktiskt går att förändra sin situation. Jag sökte själv i början av min resa efter personer som läkt från sina kroniska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar. I Sverige hittade jag tyvärr inte så många, faktiskt bara en enda. Som tur var fanns det massor utanför Sveriges gränser och då framförallt i USA. Jag hittade bloggar, böcker, youtube-klipp, föreläsningar och t.o.m. läkare som behandlade min sjukdom på ett helt annat sätt än det traditionella jag varit med om.

Läs hela inlägget »
Etiketter: artikel intervju media

Mat som medicins fem T (ta bort, tillför, tillskott, toxiner, tålamod) är fem huvudområden jag arbetar efter. Nedan följer en sammanfattning av dessa samt tips på hur du redan idag kan förbättra din hälsa.

Det är kanske områden och saker du inte tänkt på, livsmedel du kan tillföra för läkning samt saker att se över. 
Observera att varje individ är unik och det finns inga 100%-iga rätt och fel. 
Ni ser även att det inte enbart handlar om kosten då även toxiner, livsstil, stress och inställning påverkar resultatet.

Läs hela inlägget »

Nu är jag officiellt utskriven från reumatologen! En fantastisk känsla som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva.
Jag fick höra att jag hade en kronisk sjukdom som det inte fanns någon bot på. Det enda jag kunde göra var att äta olika symptomlindrande mediciner. I fem år trodde jag också att så var fallet. Det ledde till enormt mycket lidande med en massa biverkningar, tre års sjukskrivning på heltid, två operationer, tre inläggningar på sjukhus och diverse besök till sjukgymnaster, läkare, arbetsterapeuter och röntgen.
Idag vet jag som kostrådgivare att så länge du inte behandlar vad som verkligen orsakar symptomen blir du inte frisk på riktigt och kosten är grunden för den läkningen.
Jag har fått tillbaka mitt liv och den känslan önskar jag er andra kroniker få uppleva. Gör som jag - ta makten över er egen hälsa, läs på och prova er fram. Det finns en lösning för alla & framförallt ge inte upp!

Läs hela inlägget »

Välkommen till min sida! 
Här hoppas jag du ska hitta en massa nyttig information, inspiration, recept och tips hur du kan förändra din livsstil. Både vad det gäller kost men också att få ett liv i balans. 
Jag har redan en massa spännande saker på g så håll utkik. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cathrin » Intervju för Kurera:  ”Hej Therese! Skulle gärna vilja prata med dig om din resa. Vad som hände m.m. Ja..”

  • Ann-Eli Sköld » Syrad rödkål:  ”Hej! Köpte nyss syrad rödkål från Tisetelvind på Coop, den innehåller socker - s..”

  • Ann-Catrin Bergström » Mat som medicins fem T:  ”Behöver veta lite vad man skall äta såkallad bra kost? har alltid ätit husmansko..”

  • Kristin Vedin » Snabbsyrade grönsaker (Paleo, AIP, GAPS):  ”Kan man ta jodfri salt”

  • Ulrika Nyblom » Firar 5 år som "frisk":  ”Hej! Tänk om alla åt så här, vad skulle hända med sjukvården? Harr du tänkt i de..”