Snapseed

Semlor (Paleo)

Semlor kan lätt anpassas till gluten,- mjölk och sockerfria (fria från raffinerat socker) utan att smaken får stå efter. Med nymortlad kardemumma i smeten smakar dessa ljuvligt!
Sedan fyller du bullarna med egen gjord mandelmassa och beroende på vad man tål kokosgrädde eller egen syrad grädde.
Visst är det väl semeltider snart ;)

Ingredienser

3 ägg
0,5 dl sötning (honung, agave)
2,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
2,5 msk fiberhusk 
1 tsk vaniljpulver
1 tsk nymortlade kardemummakärnor
nypa salt
1 dl nötmjölk (mandel eller annan med neutral smak)

recept

Sätt ugnen på 160 grader, varmluft.

Vispa äggen och sötning luftigt.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
Tillsätt snabbt mjölken och rör ut eventuella klumpar.
Låt smeten svälla 5-10 minuter.

Forma med fuktiga händer 8 små bollar och lägg på bakplåtsklädd form.

Grädda 15-18 minuter. Ha koll så de inte bränns. De ska bli gyllenbruna.
Låt svalna helt.

mandelmassa

1,5 dl mandelmjöl
3 msk kokosgrädde
Sötning till önskad sötma
Blanda allt och provsmaka.

Alternativt mixa skållade mandlar till krämig konsistens. Tillsätt sötning till önskad sötma.

montering

När bullarna svalnat helt skär av toppen och fyll bullen med mandelmassa.
Vispa kokosgrädde luftigt och montera din semla.
Pudra kokosmjöl över.
Njut!

Kommentera gärna: