collage_object

Tortillas av cassava & kokos (Paleo, AIP)

Det här receptet är superenkelt och snabbt går det också, på ca 10 minuter har du färdiggräddade tortillabröd.
Det här är ett basrecept men jag kan tänkta mig att det är gott att lägga till diverse finhackade örter och/eller kryddor!

Ingredienser

250 ml kokosmjölk
1,5 dl cassavamjöl
3 msk kokosmjöl
En nypa salt
(Räcker till 5 st små bröd)

recept

  • Värm kokosmjölken lite för lösare konsistens. Använde mig av Garants kokosmjölk och den är väldigt tjock i konsistensen. (Jag värmde snabbt i mikron och använde bunken jag skulle blanda allt i).
  • Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda ut ev. klumpar. (Har man ett klumpigt kokosmjöl kan det vara bra att sikta mjölet. Jag använde Kung Markattas kokosmjöl och det behövde inte siktas).
  • Låt smeten vila i 5 minuter. Konsistensen ska vara som tjock pannkakssmet. Är den för lös så tillsätt mer kokosmjöl - olika märken suger olika mängd vätska.
  • Stek i torr stekpanna ett par minuter på varje sida. De ska få färg tycker jag.
  • Låt svalna på galler.

När bröden svalnat är det bara att fylla dom med det du gillar! T.ex.
- Kyckling, sallad & dressing
- Använda som tacoskal och fylla med dina bästa tacoingredienser
(Färs, grönsaker, salsa, guacamole & koriander)
- Använda som brödsubstitut
- Som botten till en pizza
- Göra wraps
- Torka eller rosta och använda till att dippa i olika röror

Dubbla gärna receptet och gör större tortillas så blir de lättare att fylla, eftersom man ofta har en förmåga att överfylla dom ;)
Det blir perfekt picknickmat!

Stek i torr stekpanna
Stek i torr stekpanna
Tortillas av cassava & kokos (Paleo, AIP)

Kommentera gärna: