collage_object

Chips av matbanan (Paleo, AIP)

Vad sägs om ett alternativ till fredagschipsen?
De är dessutom nyttiga och helt paleo och AIP vänliga.. Yes!
Matbanan (plantain på eng.) innehåller också en massa resistent stärkelse som göder våra bra bakterier och därmed främjar vår hälsa.

Snabbt, enkelt & supergott!

Ingredienser

- 1 matbanan
- Kokosolja
- Salt & kryddor
 

Recept

  • Börja med att hyvla matbananen med en mandolin. För att få bra resultat krävs att skivorna är tunna så mandolin fungerar bäst tycker jag. Du kan också variera formen genom att hyvla på höjden och få helt runda chips eller lite mer på längden för att få långa chips. Jag gjorde på längden denna gång.
Hyvlad matbanan
Hyvlad matbanan
  • Värm en stekpanna och smält kokosolja så att botten täcks.
  • Stek sen matbananskivorna ca 1 minut på varje sida (tills gyllenbruna).
  • Låt rinna av på papper.
  • Salta & krydda chipsen med det du gillar. Jag använde rökt salt och rökt paprika.
  • Njut!
Matbananchips med rökt salt
Matbananchips med rökt salt
Matbananchips med rökt paprika
Matbananchips med rökt paprika

Kommentera gärna: