collage_object

Buljonger är grunden i läkande kost. Den innehåller lättupptagliga näringsämnen vilka bl.a. läker tarmen, minskar ledvärk/inflammation och stimulerar friskt hår/naglar/tänder.
Billigt och lätt att göra dessutom.

Recept

Ben från kyckling, nöt, lamm eller fisk
3 msk äppelcidervinäger
2 lökar
Några klyftor vitlök
2 morötter
kryddpeppar, lagerblad
örter

Lägg allt utom örterna i en stor gryta eller slow cooker, täck med vatten, koka upp & skumma av. 
Låt sjuda 3-12 timmar för kyckling & 12-48 timmar för nöt.
Mot slutet lägg i önskade örter.
Sila och förvara 5 dagar i kyl, frys in resten.
Kan drickas som den är eller använd som bas i soppor, grytor och stuvningar.
Gott & närande!

Buljong
Buljong

Kommentera gärna: